Sustainability


Moens verpakkingen wil graag bijdragen aan een leefbare toekomst voor de mensheid en de planeet. Het principe van sustainability verwijst naar de balans tussen omgeving, economie en maatschappij. We proberen, waar mogelijk, zoveel mogelijk bij te dragen en aanpassingen door te voeren. Dit vooral in de volgende gebieden:

  • Producten: reconditioneren en recyclen van gebruikte producten
  • Bedrijf en infrastructuur: stroomgebruik, personeel, โ€ฆ
  • Werkmethoden

Ontdek meer over wat Moens Verpakkingen doet op het gebied van duurzaamheid.

Start United Packaging forest

Moens Verpakkingen heeft besloten om bij elke โ‚ฌ 10.000 omzet in ecologische verpakkingen, een bedrag te doneren aan een ecologisch project dat zich inzet voor de bescherming van onze natuur. Dit kan variรซren van het planten van bomen tot het ondersteunen van lokale initiatieven voor het herstellen & optimaal inrichten van natte natuur. 

In 2021 zijn we met volle teugen in het United Packaging Forest project gestapt. Dankzij omzet van 24,61% in ecologische verpakkingen, hebben wij kunnen bijgedragen met het planten van 600 bomen. ๐ŸŒณ

Uitbouw Natte Natuur & United Packaging Forest

In het eerste semester van 2022 heeft Moens Verpakking zich geรซngageerd in een lokaal project voor de uitbouw van waardevolle natte natuur! Hierdoor hebben we kunnen helpen met het herstellen van de habitat van de otter. ๐Ÿฆฆ

Deze waardevolle, maar ook kwetsbare natte natuur helpt enerzijds om langere periodes van droogte te overbruggen en anderzijds vormt het een buffer tegen hevige regenval. En wist u dat natte natuur zelf meer CO2 vastlegt dan bos? 

Voor het tweede semester van 2022 hebben we ons ingezet met het planten van bomen en daarmee de CO2 uitstoot te reduceren.  

Samen met jullie hulp heeft Moens Verpakkingen kunnen bijdragen bij het aankopen & planten van 293 bomen & 5000mยฒ natte natuur in 2022. Wij werken hiervoor samen met United Packaging Forest & VZW Durme

Deelname Charter Duurzaam Ondernemen

Wij zijn trots om te kunnen aankondigen dat wij deelnemen aan het Charter Duurzaam Ondernemen van Voka! ๐ŸŒฑ

Wat houdt dit in?

Moens Verpakkingen gaat een actieplan opstellen met minstens 10 duurzaamheidsdoelstellingen gelinkt aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze acties zullen ons helpen om nog bewuster te ondernemen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

My Recyled Content portal (Valipac)

Valipac kent een bonus van โ‚ฌ50/ton recyclaat toe voor bedrijven die kunststof verpakkingen kopen.

Wat houdt dit in?

Valipac kent een bonus van โ‚ฌ50/ton recyclaat toe voor bedrijven die kunststof verpakkingen kopen die:

  • Gemaakt zijn van minstens 30% post-consumer gerecycleerd materiaal,
  • Gebruikt worden om goederen te verpakken en in Belgiรซ te verkopen,
  • De producent/distributeur is op het portaal te vinden en de producten staan ook op het portaal,
  • Je bent een klant van Valipac.

Dankzij dit portaal kunnen bedrijven producenten/distributeurs terugvinden die gerecycleerde verpakkingen verkopen.

Onze klanten kunnen deze bonus krijgen als ze onze producten kopen die op het โ€œMy Recycled Contentโ€ portaal staan.

Start aanleg voedselbos & donatie aan VZW Durme

Aan de hand van onze omzet in ecologische verpakkingen hebben we zowel kunnen doneren aan VZW Durme voor hun project bij het Molsbroek i.v.m. de afgraving voor de woudaap en de otter. Alsook in de aanleg van ons eigen voedselbos in Grembergen.

Onze collegaโ€™s hebben zich op onze site ingezet om diverse jonge fruitboompjes te planten, waaronder kers, peer, appel, mirabel en nog veel meer. Momenteel zijn de eerste stappen gezet, maar het verder aanplanten van het voedselbos met verschillende fruitstruiken, kruiden en meer staat nog op de planning.

Wist je dat de Woudaap de kleinste reiger van Europe is?

Investeringen doorheen de jaren

375

zonnepanelen

Energie

van windmolens

7400 mยฒ

herstelde natuur

Ecologisch gamma

Onze ecologische oplossingen bestaan uit verschillende verpakkingen gemaakt van gerecycleerde en gereconditioneerde materialen.

Ontdek ze hieronder of neem een kijkje op onze website www.gerecycledeverpakkingen.be

PCR of Post Consumer Recycled HDPE/PP

Plastic afval van de consument wordt opgehaald, gesorteerd, gekuist en verwerkt tot gerecyclede flessen, jerrycansemmers en bondel -en deksel vaten.

Ontdek de voor -en nadelen van PCR.

PIR of Post-Industrial Recycled HDPE/PP

Overschotten uit het productieproces van verpakkingen worden verzameld, intern gerecycleerd en verwerkt tot gerecycleerde jerrycans, flessen, โ€ฆ Het voordeel van deze methode (in tegenstelling tot PCR) is dat de chemische structuur van de PIR verpakkingen niet wordt aangetast doordat het een intern recyclage proces is.

Ontdek de voor-en nadelen van PIR.

RPET of Recycled PET

Plastic afval van de consument wordt opgehaald waarna de PET verpakkingen eruit worden gesorteerd. Deze verpakkingen worden gekuist en verwerkt tot gerecyclede PET flessen. Het is mogelijk om het percentage van gerecycleerde PET te kiezen. Hoe hoger het RPET percentage, hoe meer onregelmatigheden (spikkeltjes, kleurverschil, etc.) in de fles.

Ontdek de voor-en nadelen van RPET.

Gereconditioneerde verpakkingen

Metalen bondel– en deksel vaten, kunststof vaten of IBC’s worden chemisch gereinigd met een zeepoplossing nadien zijn er ook nog testen op lekdichtheid. Deze verpakkingen hebben dezelfde eigenschappen als de nieuwe varianten, maar het is niet meer mogelijk om deze te gebruiken voor levensmiddelen.

Rebottled IBC’s

Hierbij werd de kooi rond de IBC gereconditioneerd of chemische gereinigd. De blaas van de IBC is gemaakt van nieuw materiaal.

Meerlaagse kunststof deksel– en bondelvaten

De kunststof vaten zijn samengesteld uit virgin HDPE en gerecycleerd materiaal.

You do your core business,

we the packaging

Vertrouw op Moens verpakkingen als groothandel in verpakkingsmateriaal.



ยฉ 2022 MonkeyProof, Alle Rechten voorbehouden.